Perutusan Pengurus Muzium
logo
Muzium ini bermula sebagai bilik pameran warisan MPPM dan seterusnya berkembang menjadi Muzium Warisan MWTC/MPPM yang merupakan hasil titik peluh dan usaha gigih para pensyarah dan staf sokongan kampus ini. Segala sumbang bakti mereka dari segi tenaga, masa dan pemikiran perlu dihargai dan dikenang.

Pengurusan dan pentadbiran muzium bertambah mantap di bawah penyeliaan Pn Chandrasekari a/p Nadeson , Ketua Jabatan M.P.S Kemanusiaan (kemudiannya, Jabatan Kajian Sosial, JKS) dari 1994 sehingga 2003. Usaha ini diteruskan semasa saya mengetuai pasukan dalam kalangan pensyarah dan staf sokongan JKS. Semangat dan kerjasama pasukan telah menyumbang kepada perkembangan muzium ini.

Kini, Muzium Pendidikan Guru, IPGK PM berdiri megah dengan koleksi bahan-bahan, artifak dan dokumen; pengurusan yang proaktif; dan ruang pameran yang lebih luas. Saya sangat berharap agar keunikan warisan pendidikan guru perempuan Melayu terus dihargai , dipelihara dan diabadikan selama-lamanya oleh warga kampus ini.

EnYeow Kek Ong ( 2015)

Pengurus
Muzium Pendidikan Guru
Kampus Perempuan Melayu,
Melaka
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
VIDEO PILIHAN
Users Online
Guests Online: 14

Members Online: 2
Doktorkvsv, Beamybassy

Total Members: 2,345
Newest Member: claestoqhk
Institut Pendidikan Guru Kampus Perempuan Melayu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada portal ini.

Hak Cipta Terpelihara@2012 - IPG KAMPUS PEREMPUAN MELAYU MELAKA

Tidak dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan portal ini dalam apa juga bentuk dan cara sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain sebelum mendapat izin bertulis daripada Pengarah IPG Kampus Perempuan Melayu.
Koleksi Muzium
Piala Badminton MWTC 1958
Piala Johan Permainan Perempuan KAGUM Zon Selatan 2000
Piala Bola Tampar 1968
Piala-piala kemenangan
Piala syarahan sumbangan KP Dawood Sultan_1956
Hakcipta Terpelihara @2014 - IPGKPM
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2018 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3
3,270,059 unique visits
October 22 2018 05:39:58